Ezinne Athletics logoEzinne Athletics logoEzinne AthleticsEzinne Athletics

Om Ezinne Athletics

Ezinne Athletics er et inspirerende treningstilbud for alle jenter mellom 10-16 år. Med dyktige instruktører og et inkluderende miljø, er EA en unik arena for trivsel, idrettsglede og nye vennskap. Bakgrunn og økonomi skal ikke hindre deltakelse i idretten – EA er derfor gratis, lavterskel og uten krav til forkunnskaper.

300 utøvere har vært med på Ezinne Athletics.

Bakgrunn

EA er grunnlagt av Norges raskeste kvinne gjennom tidene, Ezinne Okparaebo, og inspirert av hennes reise til toppidretten. Ezinnes talent ble oppdaget en idrettsdag på skolen i Groruddalen, og hun ble oppfordret til å begynne på friidrett. Uten noe treningstilbud i nærområdet måtte hun imidlertid krysse byen og pendle til Majorstuen for å trene. Der kunne hun videre oppleve å ikke kjenne seg igjen i miljøet, og utgiftene til idretten kunne være skyhøye. Tross slike hindre ble Ezinne landslagsutøver, tok norgesrekorder, vant kongepokaler og deltok i OL tre ganger. Etter 10 år i norgestoppen så hun likevel at situasjonen for jenter i Groruddalen med interesse for idrett var den samme som da hun vokste opp. Hun bestemte seg da for å bruke plattformen sin til å skape treningstilbudet hun selv aldri hadde. Med Ezinnes egen historie som bakteppe er engasjement for inkludering og like muligheter for barn grunnleggende drivkrefter bak Ezinne Athletics.

Samfunnsoppdrag

Idretten har en unik evne til å samle mennesker på tvers av alle mulige barrierer – kultur, økonomi, språk, religion mv. Det gjør idretten til en viktig arena for å utvikle vennskap, forståelse og naboskap. Ezinne Athletics bidrar til en inkluderende idrett ved å bryte ned barrierer for kultur, religion og økonomi i idretten. I lengden er arbeidet en byggestein for et mer inkluderende og varmere samfunn.

Visjon

EA vil få frem jenters potensialer, uansett etnisitet og bakgrunn, til å bli den beste versjonen av seg selv

Gjennom idretten vil Ezinne Athletics bidra til inkludering, og heie fram jenter i generasjoner fremover. Vi vil legge til rette for et trygt, sosialt miljø hvor utøverne kan utfordre og utvikle seg selv etter egne drømmer og ambisjoner.

Samtykke til bruk av bilder og video

Bilder og videoer spiller en essensiell rolle i vår kommunikasjon. Vi benytter oss av fotografier og videoopptak av våre medlemmer i diverse sammenhenger, både tv og digitale plattformer, for å inspirere til økt aktivitet og engasjement i trening.

Videre vil bilder og videoer bli publisert på vår nettside og sosiale mediekanaler for å fremvise det brede spekteret av aktiviteter Ezinne Athletics tilbyr.

Skulle du eller dere foretrekke å ikke delta i denne formen for deling, er det ditt/deres ansvar å informere Ezinne Athletics om dette ønsket.